Skip to main content

Najčešće postavljena pitanja

Kako da rezervišem Greeter-a?

Kada znate sigurne datume dolaska i odlaska iz Subotice i gde ćete biti smešteni, jednostavno idite na stranicu REZERVIŠITE VAŠEG GREETER-A i ispunite formular.

 Šta se dešava nakon što izvršim rezervaciju?

Nakon toga, potvrdićemo Vam obilazak putem mail-a i kontakt telefona koji ste uneli u rezervaciji, a kada dođete u grad, kontaktiraće Vas vaš Greeter da se dogovorite oko detalja obilaska.

 Koliko košta obilazak sa Greeter-om?

Greeters servis Turističke organizacije grada Subotice je potpuno besplatan za sve one koji žele da na ovaj način upoznaju grad i njegove stanovnike.


Šta da radim ukoliko mi se promeni plan puta?

Svaka poseta se organizuje po Vašim željama, posvećena je isključivo Vašim interesima i ukoliko saznate da Vam se plan promenio, molimo Vas da nas o tome što pre obavestite.

 Gde se nalazim sa Greeter-om kada zakažem obilazak?

Svi obilasci počinju ispred Turističkog informativnog centra Subotice, a detalji sastanka će Vam na vreme biti poslati na mail.

 Da li postoji maksimalan broj ljudi koji mogu da krenu u obilazak sa Greeter-om?

Obilazak može da se organizuje za jednu osobu ili najviše šest osoba bez obzira da li su u pitanju deca ili odrasli. Ukoliko se radi o grupi dece, najmanje jedna osoba mora imati preko 18 godina. Za grupe preko 6 osoba, posetite našu internet stranicu www.visitsubotica.rs i pogledajte spisak licenciranih turističkih vodiča.

 Da li deca mogu da idu u obilazak?

Deca svih uzrasta su dobrodošla.

 Da li su Greeter-i obučeni za rad sa osobama sa invaliditetom?

Svi posetioci grada su dobrodošli. Ako Vam je neophodna dodatna pomoć, samo nas obavestite o tome.

 Šta se dešava ako su vremenske prilike loše?

Nastojimo da sve obilaske sprovedemo po planu po kom su zakazani. Velike kišobrane može da Vam obezbedi Vaš Greeter, međutim on će Vas u svakom slučaju kontaktirati dan pre obilaska i konsultovati se sa Vama. Ne zaboravite da ponesete odgovarajuću obuću i odeću jer će se obilazak uglavnom obavljati peške.

 Da li mogu da rezervišem Greeter-a kada sam već u gradu?

Potrebno nam je 7 do 10 dana da obradimo Vaš zahtev i da Vas spojimo sa odgovarajućim Greeter-om. Molimo Vas da imate to na umu kada vršite rezervaciju.

 Da li mi je garantovan obilazak sa Greeter-om ako podnesem zahtev?

Iako se Turistička organizacija grada Subotice uvek trudi da Vam omogući obilazak, to nije uvek i u svakom slučaju moguće.

 Da li mogu da se sretnem sa Greeter-om više od jednom tokom mog boravka?

Pošto mnogo posetilaca želi da na ovaj način upozna Suboticu, molimo Vas da podnesete samo jedan zahtev za obilazak.

 U čemu je razlika između Greeter-a i profesionalnog vodiča?

Greeter postaje Vaš prijatelj i pokazuje Vam grad onako kako bi Vam ga pokazao prijatelj. Pričaćete o tome kako je živeti u Subotici, naučićete kako da koristite javni prevoz, posetićete Greeter-ove omiljene restorane, prodavnice i lokacije u gradu. Za uzvrat, Greeter će upoznati Vas, običaje i istoriju mesta odakle dolazite i Vašu kulturu.

Da li je Greeters servis turistička agencija?

Ne. Greeters servis je osnovala Turistička organizacija grada Subotice kao nezavisnu, neprofitnu organizaciju.